Zwangerschapscursus

Zoek je een leuke en zinvolle cursus tijdens je zwangerschap, dan is de zwangerschapscursus echt iets voor jou! Deze cursus bestaat totaal uit 12 lessen en wordt onderverdeeld in een gedeelte vóór de bevalling en een gedeelte ná de bevalling.

Het gedeelte voor de bevalling

In 8 lessen van een uur komt het meeste aan bod van wat je zou willen weten over je zwangerschap én wat je nodig hebt om met vertrouwen de bevalling in te gaan. Natuurlijk oefeningen en tips voor de tijd dat je nog zwanger bent maar het accent van deze avonden ligt op de voorbereiding op de bevalling. Wat doe je bijvoorbeeld met je ademhaling tijdens de weeën, hoe houd jezelf onder controle tijdens de baring, wat is een goede techniek om persweeën te ondersteunen, etc. etc. Maar ook hoe word je een zelfbewuste en krachtige aanstaande moeder.

De cursus start als je 26-30 weken zwanger bent en wordt gegeven door gespecialiseerde zwangerschapsdocenten. Met uitzondering van de partnerles, die niet op alle locaties wordt gegeven, is de cursus zonder partner.

Het gedeelte na de bevalling

Ongeveer 6-8 weken na de bevalling kom je met dezelfde groep weer bij elkaar voor 4 lessen na de bevalling. Zie ook de cursus Weer fit en in balans. Behalve dat er tijdens deze uren ruimte is om met elkaar ervaringen uit te wisselen over de bevalling en je kindje, wordt er tijdens deze lessen flink geoefend.

Het is ook van belang, voordat je weer gaat werken en sporten, dat je precies weet hoé je moet oefenen en wat de de belastbaarheid van je lichaam is na de bevalling.

De kosten van deze cursus bedragen € 60,00.

Neem contact op met de VCCN als je nog vragen hebt, dan wordt er gezamenlijk naar een oplossing gezocht. 

Meld je aan


“De cursus is actief, maar ook rustig en ontspannen, duidelijk, persoonlijk en plezierig, op basis van fysiotherapie”

Cynthia, Lent