Cursussen & Voorlichtingen

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden ons cursusaanbod. 90% van de zwangeren krijgt deze cursus vergoed o.v.v. zwangerschapsbegeleiding! Informeer bij je verzekeraar of je ook in aanmerking komt voor deze vergoeding.

Zwanger Nu deel 1

Tijdens een zwangerschap komt er veel op je af. Begrijpelijk dat er veel vragen zijn. Je verloskundige of gynaecoloog geeft je informatie en antwoorden op vragen. Toch zijn er een aantal onderwerpen waarvan wij verwachten dat je er nog iets meer van wilt weten.

Lees meer

Zwanger Nu deel 2

Het is goed om je al tijdens je zwangerschap voor te bereiden op de bevalling en de tijd na de geboorte van je kindje. Er komt van alles bij kijken. Het is goed om je over een aantal onderwerpen alvast voor te lichten.

Lees meer

De bevalling

Informatieavond over de laatste weken van de zwangerschap, hoe je weet dat de bevalling begonnen is, hoe de bevalling verloopt, verschillende vormen van pijnstilling en de periode na de bevalling.

Lees meer

Zwangerschapscursus

Zoek je een leuke en zinvolle cursus tijdens je zwangerschap, dan is de zwangerschapscursus echt iets voor jou! De cursus beslaat 8 lessen voor de bevalling en 4 lessen erna.

Lees meer

Borstvoeding

Het is belangrijk om al in de zwangerschap na te denken of je je baby borstvoeding wilt geven. Daarom bieden wij jou en je partner deze avond aan, waar je geïnformeerd wordt over de (v)oordelen van borstvoeding.

Lees meer

Cursus voor ervaren mama's

Deze cursus is heel geschikt voor alle moeders die al eens bij de VCCN of elders een cursus zwangerschapsbegeleiding hebben gevolgd. Deze cursus begint in week 26-30 en bestaat uit 9 bijeenkomsten van een uur: 5 lessen voor de bevalling en 4 lessen na de bevalling.

Lees meer

Cursus: Weer fit en in balans

Wil je na de geboorte van je baby weer fit worden en beginnen met het trainen van je lichaam? Kom dan naar deze cursus. Ook als je geen cursus gedaan hebt vóór de bevalling ben je welkom.

Lees meer

Goed voorbereid op het ouderschap

Hoewel het nu nog heel ver weg lijkt, weten we uit onderzoek dat het ontzettend belangrijk is om goed voorbereid te zijn op het ouderschap.

Lees meer

Informatiebijeenkomst voor nieuwe ouders: ‘de eerste maanden met je baby’

Baby geboren? De eerste maanden zijn een bijzondere, maar soms ook overweldigende tijd. Bij de zorg van je baby gaan veel dingen intuïtief goed, maar veel ouders geven achteraf aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op het ouderschap.

Lees meer

“Eigenlijk zijn alle avonden interessant!!”