Zwangerschapscursus (kort)

Voor zwangeren die deelnemen aan Centering Pregnancy en zwangeren die niet zoveel tijd hebben, is er de verkorte zwangerschapscursus. Voor zwangeren die al moeder zijn, is deze cursus een aanrader: een uur echt bewuste aandacht voor de nieuwe zwangerschap. De korte zwangerschapscursus is zonder partners.

Vóór de bevalling

Bovenstaande cursus bestaat uit 4 lessen van 1 uur. De lessen zijn wekelijks en je kunt starten vanaf ongeveer 30 weken zwangerschap. 

In deze lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Ademhaling en ontspanning

2. Bekkenbodemspieren, uitleg en oefening

3. Dwarse buikspieren en stabilisatie, adviezen over houding en beweging

4. Alles rondom persen

5. Kraambed en adviezen over actief worden na je bevalling

Na de bevalling volgen nog 4 lessen, zoals bij de langere cursus. 

Bij de cursus van 8 lessen vóór de bevalling komen dezelfde onderwerpen aan bod. Er is dan tijd om meer te oefenen en dieper in te gaan op de stof. Kijk hiervoor op Zwangerschapscursus 8 lessen.

 

Ná de bevalling

Zo’n 5 tot 8 weken na de bevalling start je met dezelfde groep cursisten de nagym, ongeacht of je de korte of lange cursus hebt gevolgd.

De laatste 4 lessen (van 1 uur) zijn gericht op het herstel na de bevalling. Het is een goede verantwoorde voorbereiding op het weer starten van je eigen (sport)activiteiten.

Deze bijeenkomsten geven je de gelegenheid ervaringen uit te wisselen na de geboorte van je baby.

De kosten van deze cursus bedraagt  € 40,00.

Stuur even een mail naar info@vccnijmegen.nl als je nog vragen hebt. Wij adviseren je graag met het zoeken naar de juiste cursus.

Meld je aan